Menu

Edward Sorgeloose

Geboren in Gent op 27 juni 1976. Na de humaniora Grieks-Latijnse, vat Edward studies Architectuur aan op St. Lucas Gent. Internationale studie-ervaring doet hij op de aan de Universiteit van Italië, Milaan (studies vierde jaar architectuur). Edward studeert af in 2000 en volgt stage in Amsterdam bij Hans Van Heeswijk Architecten. Na de stage is hij ondermeer werkzaam bij Conix Architecten (nu Conix RDBM Architecten), Jo Crepain (nu Binst Architects) en het internationale bureau Zaha Hadid Architects in London.

In 2009 wil hij zich verder toeleggen op eigen werk en vat projecten aan van diverse schaalgroottes en typologieën: Edward Sorgeloose Architectuur wordt opgericht. 

Gedurende de eerste 10 jaar van het bestaan van het kantoor worden diverse projecten met succes gerealiseerd en een kwaliteitsniveau tekent zich af. Welke opdracht ook op de tafel komt, er wordt met beschikbare middelen gewerkt naar een mooi eindresultaat waarbij projecten met een eigen ziel tot stand komen. In de periode 2017 tot 2019 wordt Edward voorzitter van de Beroepsvereniging van Architecten. 

Het gaat bij ESA niet over het najagen van een eigen stijl, dan wel het tot stand van brengen van een project gelinkt met de eigen geschiedenis, context, bouwbudget, bouwprogramma en vraag van de bouwheer. ESA wenst ruimtelijke kwaliteiten tot stand te brengen die vervat zitten in een weldoordachte architectuur. ESA is bouwer in hart en nieren en er wordt met grote zorg om gegaan om de projecten te realiseren conform de vooropgestelde beeldkwaliteit.

Met de blik op de toekomst wil Edward Sorgeloose Architectuur verder inzetten op kwaliteitsprojecten zowel op vlak van architectuur, interieur en ruimtelijke planning.